Συκοφαντικό δημοσίευμα από το TVXS του Στ.Κούλογλου - Η απάντηση του Πυρήνα Κεφαλονιάς

Δεν μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη το "αφιέρωμα" που έκανε η ιστοσελίδα tvxs.gr του κρατικοδίαιτου αριστερού δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου στον Πυρήνα Κεφαλονιάς του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Όπως φαίνεται κάποιοι έχουν ενοχληθεί πολύ, πάρα πολύ με την δραστηριότητα του Πυρήνα μας και ιδιαίτερα με την απήχηση των ιδεών του Κινήματός μας στον κεφαλονίτικο λαό. Αφού λοιπόν διαπίστωσαν ότι δεν πτοούμαστε με τα συκοφαντικά δημοσιεύματά τους στον τοπικό τύπο, αποφάσισαν να βάλουν στο παιχνίδι της λάσπης τα μεγάλα "μέσα", αφού οι γνωριμίες στα αθηναϊκά δημοσιογραφικά στέκια ποτέ δεν πάνε χαμένες (έτσι Σπύρο Αλεβιζόπουλε;)...

Έτσι λοιπόν χθες Τετάρτη 8/9 αναρτήθηκε ως κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα TVXS ένα κατεβατό με τον ομολογουμένως... ανατριχιαστικό τίτλο "Χρυσή Αυγή και νεοναζιστές τρομοκράτες δρούν ανενόχλητοι στην επαρχία" και υπότιτλο "Βεβηλώσεις μνημείων, τραμπουκισμοί, επιθέσεις". Όχι... Mε την λέξη τρομοκράτες δεν εννοούν τον Σάββα Ξηρό ούτε τους υπόλοιπους "αγωνιστές" με τα 45ρια, γι' αυτούς το TVXS έχει επιφυλάξει ουκ ολίγες φορές μία καλογραμμένη συνέντευξη στα μέτρα τους... Αντίθετα τρομοκρατία είναι ομολογουμένως το κάψιμο ενός πανό... Μην μπερδευτείτε, βεβήλωση μνημείου δεν είναι οι μολότοφ που έπεσαν στον Άγνωστο Στρατιώτη... Είναι οι μουτζούρες με μπογιά πάνω σε μία πλακέτα εις μνήμην της άφιξης 4 ισραηλινών πλοίων μετά τους σεισμούς του '53... Όχι δεν υποστηρίζουμε τις παραπάνω ενέργειες ούτε το πώς "εκτονώνονται" κάποιοι (προφανώς) πιτσιρικάδες, αλλά η κοροϊδία και το θράσος ορισμένων έχουν και τα όριά τους!

Γνωρίζουμε ότι για κάποιους το κάψιμο ολόκληρης της Ελλάδας και χιλιάδων περιουσιών συμπατριωτών μας στα "Δεκεμβριανά" του 2008 είναι "ενέργειες" που ωχριούν μπροστά στο κάψιμο ενός ολόκληρου πανό (!). Είναι γνωστό ότι το TVXS δεν μπορεί ποτέ ν' απογοητεύσει τ' αγαπημένα του "παιδιά", μέχρι και DVD για την "εξέγερσή" τους έβγαλε ο Στέλιος (με αποκλειστική διάθεση στο "συντροφικό" πολυκατάστημα Public και μπόλικους χορηγούς για ποικιλία)... Έχει πάρει άλλωστε προ πολλού θέση: "Το λαμπαδιασμένο δέντρο του Συντάγματος, καίει ακόμα. Μόνο που φέτος, η οργή, θα είναι ένα χρόνο μετά. Φέτος, στις 6 Δεκεμβρίου, στου Αλεξάνδρου του Εξεγέρτη, ο πήχης πρέπει να ψηλώσει..."- Δεκέμβριος 2009, TVXS

Επιστρέφοντας στα του εν λόγω συκοφαντικού δημοσιεύματος (μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ), εμείς θα σταθούμε απλώς σε κάποια ενδεικτικά σημεία που βγάζουν "μάτι" στους γνωρίζοντες... Κύριο θέμα της "ανάλυσης" είναι η δράση της Χρυσής Αυγής στο νησί μας, μία δράση που όπως ομολογούν και οι ίδιοι τους έχει ενοχλήσει αφάνταστα! Τιμή μας!

Με τα γνωστά του ύπουλα προπαγανδιστικά τρικ (δύναμη εικόνας, "χτυπητοί", προκλητικοί τίτλοι κλπ.) ο κρατικοδίαιτος Κούλογλου (πρόσφατα απ' ότι μάθαμε επέστρεψε στην ΕΡΤ και μάλιστα ως μέλος του Δ.Σ.!!!), παραβλέποντας το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί νόμιμο πολιτικό κόμμα, προσπαθεί να εμπλέξει τον Πυρήνα μας με πράξεις και με ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με τον πολιτικό μας αγώνα. Με αφορμή λοιπόν το κάψιμο από αγνώστους ενός πανό στην κατάληψη των αναρχικών στο ΤΕΙ Αργοστολίου και το βάψιμο ("βεβήλωση" όπως χαρακτηριστικά το αποκαλεί) της αναμνηστικής πλάκας πίσω από την Μητρόπολη Αργοστολίου, προσπαθεί το "αμερόληπτο" TVXS να μιλήσει για "νεοναζιστικό" κίνδυνο που δήθεν απειλεί την Κεφαλονιά!

Για να γίνει πιό πειστικός ο κ. Κούλογλου (προφανώς θα παραφαινόταν "στημένο" αν μιλούσε κατευθείαν ο Αλεβιζόπουλος ή τα συντρόφια του) επιστράτευσε και κάποιες δήθεν μαρτυρίες "κατοίκων" της Κεφαλονιάς! Ο πρώτος είναι κάποιος Α.Μ., μέλος της εβραϊκής "κοινότητας" Κεφαλονιάς και ο δεύτερος κάποιος γενικά και αόριστα "πολίτης" ενώ αμφότεροι θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους (είπαμε, στην γωνία περιμένουν να τους φάνε... οι "τρομοκράτες νεοναζί"). Αντιγράφουμε αυτολεξεί από το TVXS (οι επισημάνσεις δικές μας):

"... Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχτηκε το tvxs, τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Κεφαλλονιάς ζουν υπό διαρκές καθεστώς τρόμου. «Πολλοί έχουν φοβηθεί από την έντονη παρουσία των ομάδων αυτών ιδιαίτερα μετά το συμβάν με τη βεβήλωση» δηλώνει στο tvxs, ο Α.Μ. μέλος της εβραϊκής κοινότητας της Κεφαλλονιάς. Ο ίδιος τονίζει ότι έχει δεχθεί τηλεφωνικά ανώνυμες απειλές για την ίδια του τη ζωή. «Η πλακέτα ήταν ήδη βεβηλωμένη κι έμεινε έτσι χωρίς να την καθαρίσει ο Δήμος. Η βεβήλωση είναι σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης. Έγιναν αναφορές στο Δήμο και από πολίτες και από τοπικούς δημοσιογράφους αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα».

Άνοδος της Χρυσής Αυγής σε πόλεις της επαρχίας

Την ίδια ώρα, στην Κεφαλλονιά παρατηρείται και αύξηση της δράσης της Χρυσής Αυγής. «Δεν γνωρίζω αν η Χρυσή Αυγή σχετίζεται με την ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για τη βεβήλωση και την επίθεση στο στέκι, πάντως εδώ και δύο χρόνια που δημιουργήθηκε ο πυρήνας της υπάρχει έξαρση των φαινομένων» τονίζει ο Α.Μ. «Τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει πλήθος συνθημάτων, όπως ‘θάνατος στους Εβραίους’, ξενοφοβικών συνθημάτων, συμβόλων, όπως η σβάστικα. Επιπλέον έχουν ακουστεί διάφορα πράγματα για τραμπουκισμούς. Αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση. Δεν σβήνουν τα συνθήματα σε κεντρικότατα σημεία. Την ίδια ώρα η οργάνωση έχει παρουσία στις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες του τοπικού τύπου» επισημαίνει. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο tvxs πολίτης που θα ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του, η ομάδα της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής κάποιον φοιτητή από τα ΤΕΙ Αργοστολίου, «έχει λερώσει τοίχους και μνημεία σ’ όλη την Κεφαλλονιά τρομάζοντας την τοπική κοινωνία». «Δεν πρόκειται για συνθήματα, πολιτικά, που μπορεί να γίνουν σεβαστά έστω κι αν προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή. Αυτά που γράφονται είναι ασχήμιες». Στην Κεφαλλονιά η Χρυσή Αυγή δεν είναι οργανωμένη ως πολιτικό κόμμα. Υπάρχει μόνο μια μικρή ομάδα. Στις εκλογές κατεβαίνουν με επικεφαλής κάποιον από την Αθήνα, τον οποίο η τοπική κοινωνία δεν γνωρίζει. «Έτσι δεν είναι γνωστοί ποιοι είναι αυτοί που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες. Πάντως στις τελευταίες εκλογές η Χρυσή Αυγή πήρε περίπου 70 ψήφους, νούμερο μεγάλο για την τοπική κοινωνία της Κεφαλλονιάς»..."

Εκτός από την (δικαιολογημένη) ανησυχία τους για την αναμφισβήτητη άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Κεφαλονιά, τα υπόλοιπα βγάζουν "μάτι" για τα ψέματα που επιστράτευσε ο Κούλογλου:

  • 1ον) Καμία εβραϊκή κοινότητα δεν υπάρχει στο νησί μας, ούτε υπήρξε στο παρελθόν (υπάρχουν άφθονες αποδείξεις γι' αυτό), προφανώς εκεί στο TVXS τους πληροφόρησαν λάθος τα αφεντικά τους.
  • 2ον) Η Χρυσή Αυγή φυσικά και είναι οργανωμένη ως πολιτικό κόμμα στο νησί μας αφού αποτελούμε επίσημο Πυρήνα ενός αναγνωρισμένου από τον Άρειο Πάγο επίσημου πολιτικού κόμματος.
  • 3ον) Η υποψήφια βουλευτής Κεφαλληνίας στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές φυσικά και είναι από το νησί μας, το αν δεν την γνωρίζουν κάποιοι είναι δικό τους θέμα, ας μην μιλούν πάντως εξ ονόματος της τοπικής κοινωνίας.
  • 4ον) Το πόσο "τρομάζουμε" την τοπική κοινωνία το έχουμε αντιληφθεί από την αντιμετώπιση του κόσμου κάθε φορά που κάνουμε πολιτική δράση, όταν τα "μπράβο παιδιά" μας έρχονται κυριολεκτικά από παντού...
  • 5ον) Αν το (λάθος) νούμερο των 70 ψήφων που δήθεν πήραμε στις τελευταίες εκλογές σας φαίνεται μεγάλο, φανταζόμαστε πώς θα σας φαίνονται τα (πραγματικά) νούμερα των 86 και 101 ψήφων που πήραμε στις Εθνικές Εκλογές και Ευρωεκλογές αντίστοιχα...
  • 6ον) Τις συκοφαντίες για "τραμπουκισμούς που έχουν ακουστεί" και "επιθέσεις" δεν τις σχολιάζουμε καν, γνωστή η κασέτα των λασπολόγων του Κινήματός μας όπως και για τα συνθήματα "θάνατο στους εβραίους" που δήθεν υπάρχουν στην Κεφαλονιά κατά δήλωση των παραπάνω φαντασιόπληκτων-ανύπαρκτων "μαρτύρων".
  • 7ον) Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα στην επαρχία κάποιοι δημοσιογράφοι που όσο και να προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε κ. Κούλογλου, έχουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια, κρατούν κάποιες ισορροπίες αντικειμενικότητας και βέβαια τις διαφημίσεις των LEXUS δεν πρόκειται να τις εντάξουν στο πρόγραμμά τους...
  • 8ον) Παραθέτουμε στη φωτογραφία παρακάτω ένα από τα δήθεν "μη πολιτικά" συνθήματα, μία από τις "ασχήμιες" που ενόχλησαν κάποιους. Εμείς σε καταλαβαίνουμε Στέλιο, εποχή οικονομικής κρίσης έχουμε, κοιτάς και εσύ να τα βγάλεις πέρα με τον "μισθουλάκο" που παίρνεις εκεί στην ΠΑΣΟΚική (και ΔΝΤική για να μην ξεχνιόμαστε) ΕΡΤ...
Εν τέλει κλείνουμε με κάτι συνοπτικό: Αν νομίζουν κάποιοι ότι με συκοφαντίες και βρωμιές θα σταματήσουν την πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής στην Κεφαλονιά είναι πολύ, μα πάρα πολύ γελασμένοι... Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ο κεφαλονίτικος λαός καθημερινά πλαισιώνει όλο και περισσότερο το Κίνημά μας οπότε ένα έχουμε να πούμε και με αυτό να κλείσουμε:

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!