Η νεοελληνική ξεφτίλα και η απάντηση των Εθνικιστών

Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία Κεφαλονίτες σίγουρα θυμούνται πως κάποτε στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου δέσποζε το επιβλητικό άγαλμα του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά. Αυτός ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής των Κεφαλονιτών στον άνδρα που με την υπερήφανη διαδρομή και στάση του δόξασε το νησί από το οποίο καταγόταν αλλά και το Έθνος ολόκληρο. Ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε μία μεγάλη προσωπικότητα της νεότερης ελληνικής ιστορίας που έβαλε το Εθνικό Καλό υπεράνω προσωπικών συμφερόντων και αυτό το πλήρωσε και με την ίδια του την ζωή. Αναμφισβήτητα μία αχτίδα φωτός ανάμεσα σε όλων των αποχρώσεων τους πολιτικάντηδες που βύθισαν το Έθνος μας σε ανυποληψία και παρακμή κατά τον περασμένο και παρόντα αιώνα. Ο Μεταξάς ήταν Μεγάλος ίσως γιατί ποτέ δεν υπήρξε πολιτικός (με τον έννοια που χρησιμοποιούν οι πάντες καταχρηστικά σήμερα) αλλά Στρατηγός και μάλιστα Στρατηγός με παράσημα σε όλους τους στρατιωτικούς αγώνες του Ελληνισμού κατά το πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα.

Στα πλαίσια όμως του "εκδημοκρατισμού" και του "εκσυγχρονισμού" που έφεραν οι "εθνάρχες" Καραμανλής και Παπανδρέου μετά το '74, το άγαλμα του Μεταξά αφαιρέθηκε από την κεντρική πλατεία και η παραλιακή λεωφόρος μετονομάστηκε από "Ιωάννου Μεταξά" στο... δημοκρατικότερον "Αντώνη Τρίτση". Για πολλά χρόνια ο κόσμος αναρωτιόταν πού μπορεί να βρίσκεται το συγκεκριμένο άγαλμα. Λίγο η θεά τύχη, λίγο οι προσπάθειες συναγωνιστών από τον ΠΥΡΗΝΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ απέδωσαν καρπούς και το άγαλμα εντοπίστηκε και μάλιστα μέσα σε έκταση του Δήμου Αργοστολίου. Συγκεκριμένα εντός του Δημοτικού Αντλιοστασίου και κάτω από ξερόχορτα βρίσκεται ξαπλωμένο ανάσκελα και με άπλετη δόση κόκκινης μπογιάς (προφανώς μία "ευγενική" προσφορά κάποιων ορφανών του Μάρξ) το άγαλμα του Ιωάννου Μεταξά, του Έλληνα Κυβερνήτη που είπε το μοναδικό ΟΧΙ ανάμεσα στα αμέτρητα ναί των τελευταίων δεκαετιών. Σκουριασμένο και πεταμένο κάπου ανάμεσα σε ανταλλακτικά μηχανημάτων και σκουπίδια. Έτσι ξεπληρώνεται από το νεοελληνικό κράτος και από την τοπική αυτοδιοίκηση η προσφορά προς το Έθνος...

Τρέξε λοιπόν εσύ "κυρίαρχε" λαέ της Κεφαλονιάς και ξαναψήφισε κάποιον Φόρτε, κάποιον Παρίση ή κάποιον άλλο τοπικό πολιτικάντη για να σου φτιάξουν και άλλους δρόμους "Άρη Βελουχιώτη", "Εθνάρχου Καραμανλή" και "Ισραήλ" (ναί έχουμε και από αυτό στο νησί μας!). Εμείς πάντως ως ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ σου υποσχόμαστε ανυποχώρητο αγώνα για την Ελλάδα, αγώνα Εθνικιστικό και Λαϊκό, αγώνα απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα σήψης και παρακμής, αγώνα εναντίον όλων! Και επειδή εμείς ποτέ δεν θα σταματήσουμε να τιμάμε τον "φασίστα" Μεταξά, και σε πείσμα των καιρών, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση αυτό που αποτελεί και ένα από τα κύρια συνθήματα του Κινήματός μας για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου: Καλύτερα "φασίστες" παρά ξεφτίλες!