Περί εκλογών και ανησυχούντων...

"Όχι ευκαταφρόνητη καταγραφή της Χρυσής Αυγής με 0,50% και 101 ψήφους..."


Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον πρώην Δήμαρχο Αργοστολίου Μάκη Φόρτε από άρθρο του μετά τις Ευρωεκλογές του φετινού Ιουνίου. Χαιρόμαστε που σιγά-σιγά οι διάφοροι "παράγοντες" της Κεφαλονιάς άρχισαν ν' ανησυχούν για το γεγονός ότι η συνεχής παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και η δράση μας έχει ανταπόκριση από μερίδα του κεφαλονίτικου λαού. Και όλα αυτά έχοντας ν' αντιμετωπίσουμε αφενός την συνωμοσία σιωπής των διάφορων μέσων "ενημέρωσης" αλλά και την συνεχή λάσπη που διακινείται εις βάρος του Κινήματός μας.
Θα συμφωνήσουμε με τον πρώην δήμαρχο στο ότι, πράγματι, η παρουσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου στον Νομό Κεφαλληνίας ήταν "όχι ευκαταφρόνητη" και για εμάς εξαιρετικά ενθαρρυντική. Όχι μόνο για το γεγονός ότι η Κεφαλονιά είναι από τα λίγα νησιά της Ελλάδας όπου έδωσε στο Κίνημά μας ποσοστό άνω του πανελλαδικού μέσου όρου, ούτε για το ότι τριπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας μέσα σε 5 χρόνια, ούτε ακόμα και για το ότι υπερπροβεβλημένοι παλαιοπολιτικοί όπως ο Παπαθεμελής βρέθηκαν πίσω από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στον Νομό μας. Είμαστε αισιόδοξοι για το ότι καταγράψαμε ποσοστά της τάξης του 2, 3 και 5% σε πολλά χωριά και απομακρυσμένες περιοχές του νησιού μας. Ποσοστά που, είναι βέβαιο, πως θα αυξηθούν όταν ο κεφαλονίτικος λαός έρθει σε επαφή με τις θέσεις του Κινήματός μας. Εμείς, από την πλευρά μας, ως ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ γι' αυτό δουλεύουμε με αμείωτους ρυθμούς.

Τέλος, σχετικά με το άρθρο του πρώην δημάρχου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Πρώτον, εμείς θεωρούμε εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Κεφαλονιά ήρθε πανελλαδικά 1η στην αποχή. Αυτό δείχνει ότι οι συντοπίτες μας έχουν σιχαθεί εξαιρετικά πολύ τα σάπια κόμματα της εξουσίας και τους διάφορους πολιτικάντηδες, πράγμα που μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι κάτι μπορεί ν' αλλάξει. Δεύτερον, ξέρει πολύ καλά και ο κύριος δήμαρχος και οι άλλοι "παράγοντες" ότι η ψήφος στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι μία αγωνιστική πράξη, και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που έχουν θορυβηθεί. Για εμάς 1 ψήφος στο Κίνημά μας αξίζει σε ποιότητα πολύ περισσότερο από 1000 ψήφους σε απο-κόμματα όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ας αφήσουν λοιπόν αυτά τα περί "ψήφου για πλάκα" και "χαβαλέ" για τον Βεργή και τον Κάτμαν, δηλαδή εκεί που τους παίρνει... Σκοπός μας αυτή την στιγμή είναι και οι 101 Κεφαλονίτες που ψήφισαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να γίνουν ενεργά μέλη του ΠΥΡΗΝΑ μας. Και σιγά-σιγά να διαδώσουμε το μήνυμά μας σε κάθε χωριό και σε κάθε σπίτι του νησιού μας. Ως την Νίκη!