Ιωάννης Μεταξάς: Ο δικός μας Εθνικός Κυβερνήτης

Συμπληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες 73 χρόνια από την ημέρα που ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς εγκαθίδρυσε στη χώρα το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Φυσικά, δεν περιμέναμε να μνημονεύσει κάποιος εθνικός ή τοπικός παράγοντας της Κεφαλονιάς τα επιτεύγματα και τα όσα προσέφερε η 4η Αυγούστου στο Έθνος μας. Τους ενοχλεί, φαίνεται, πως ένα ολοκληρωτικό και αντικοινοβουλευτικό καθεστώς μόλις 4 ετών κατάφερε τόσα πολλά και έγινε τόσο αγαπητό από τον λαό, σε αντίθεση με το σάπιο κοινοβουλευτικό κατεστημένο των 300 που μας κυβερνά σήμερα. Ακόμα και εδώ στην Κεφαλονιά, από την οποία καταγόταν και στην οποία γεννήθηκε ο Ιωάννης Μεταξάς επικρατεί η γνωστή μικρότητα, η μικροψυχία και ο κομπλεξισμός βουλευτών, τοπικών και άλλων "παραγόντων". Γι' αυτό και μετονόμασαν την παραλιακή λεωφόρο Αργοστολίου σε Αντώνη Τρίτση, γι' αυτό και ξύλωσαν το άγαλμα του Ιωάννου Μεταξά από την κεντρική πλατεία της πόλης... Την ίδια ώρα που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παραχωρούν το κτίριο της Νομαρχίας Κεφαλληνίας για να υψώνονται οι κόκκινες σημαίες με τα σφυροδρέπανα εν μέσω καλοκαιριού, δεν βρίσκουν ούτε μία λέξη για τον Ιωάννη Μεταξά που δόξασε το νησί μας αλλά και ολόκληρο το Έθνος...


Παρ'όλα αυτά η -πικρή για πολλούς, αλλά όχι για εμάς- αλήθεια είναι ότι ο Ιωάννης Μεταξάς στην Κεφαλονιά εξέδωσε το 1921 την εφημερίδα του κόμματός του ("Εφημερίς Κόμματος Ελευθεροφρόνων"), στην Κεφαλονιά εξελέγη βουλευτής και ο κεφαλονίτικος λαός ήταν αυτός που τον στήριξε στις δύσκολες εποχές. Στις 4 Αυγούστου 1936 εγκαθίδρυσε στην χώρα ένα,πράγματι, αντικοινοβουλευτικό, αντικομμουνιστικό και ολοκληρωτικό Εθνικό Καθεστώς που έστειλε τους πολιτικάντηδες της εποχής στο σπίτι τους. Στην συνέχεια κατάφερε να ενώσει τον ελληνικό λαό, να θωρακίσει την άμυνα της χώρας, να προστατεύσει με πλήθος νομοθετημάτων την εργατική τάξη (Κοινωνική Ασφάλιση, 8ωρο, εργατική Πρωτομαγιά), να ανορθώσει την εθνική οικονομία, να εμψυχώσει την Ελληνική Νεολαία μέσω της Ε.Ο.Ν. και να φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει ένα μοναδικό στρατιωτικό έπος το 1940.
Εμείς, ως ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, σε πείσμα των καιρών, τιμούμε με όλη μας την ψυχή τον Ιωάννη Μεταξά και το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου και συνεχίζουμε αδιάκοπα τον αγώνα μας φτύνοντας κατάμουτρα τους πολιτικάντηδες που προδίδουν την Ελλάδα όπως πρώτος μας δίδαξε εκείνος πριν από 7 δεκαετίες.